Ιδέες για ένα όμορφο μπαλκόνι

Μπαλκόνι… μπαλκονάκι μου! Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά και τι πιο όμορφο από τις βραδιές στην αγαπημένη μας βεράντα με μουσικούλα, κρασάκι και καλή παρέα! Αν μη τι άλλο, ζούμε σε μια χώρα που μας επιτρέπει έξι τουλάχιστον μήνες να χαιρόμαστε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Αλλάξτε λοιπόν διάθεση και αφιερώστε χρόνο για να διαμορφώσετε σωστά και να διακοσμήσετε όμορφα το μπαλκόνι σας. Μικρό, μεγάλο, δεν έχει σημασία! Το θέμα είναι να το κάνετε όσο πιο «δροσερό» και cozy γίνεται και να το απολαμβάνετε όσο πιο πολύ μπορείτε! Εμείς θα σας δώσουμε μερικά tips για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε με τη δική σας φαντασία το μπαλκόνι που επιθυμείτε. Κυρίως να είναι λειτουργικό αλλά και να σας ταξιδεύει τις όμορφες νύχτες του καλοκαιριού!

Βασικό βήμα για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας και να του δώσετε χρώμα και ζωντάνια είναι να προμηθευτείτε από το κοντινό σας φυτώριο εποχιακά πολύχρωμα λουλούδια, ακόμα και βότανα όπως, λεβάντα, δενδρολίβανο, μοσχομυριστό βασιλικό (σε πολλές εκδοχές… μεγάλος…μικρός… είναι απαραίτητος), τα οποία μέσα σε πολύχρωμες γλαστρούλες ή κασπώ θα δείχνουν ακόμα πιο χαριτωμένα. Αν προτιμάτε, όμως, μπορείτε να κρατήσετε μια ομοιομορφία στις γλάστρες και στο χρώμα για ένα πιο minimal αποτέλεσμα. Το άσπρο αλλά και το γκρι είναι ουδέτερα χρωμάτα με εξίσου όμορφο αποτέλεσμα.

Τα έπιπλα που θα επιλέξετε καλό θα είναι πέρα από ωραία, να είναι και αναπαυτικά. Γι ’αυτό προτιμήστε καρέκλες-πολυθρόνες αρκετά αναπαυτικές -μεταλλικές, ξύλινες, εσείς θα το επιλέξετε- ώστε να απολαμβάνετε τις ώρες σας στην όμορφη βεράντα σας ακόμα πιο πολύ. Αν έχετε ήδη έπιπλα βεράντας, μια πιο οικονομική λύση είναι να αλλάξετε το ύφασμα των μαξιλαριών αλλά και το ύφος τους αν το έχετε βαρεθεί. Μια ακόμη πιο οικονομική λύση είναι να φτιάξετε καναπέ από παλέτες και να τοποθετήσετε πάνω ένα αναπαυτικό μαξιλάρι.

Στρώστε ένα όμορφο καλοκαιρινό χαλάκι ή ψάθα. Στην αγορά υπάρχουν άπειρα σχέδια και χρώματα σε πολύ καλές τιμές. Τοποθετείστε το κάτω από το τραπέζι ή μπροστά από ένα μικρό καναπεδάκι που ενδεχομένως να έχετε. Θα δώσει χρώμα στο μπαλκόνι σας και θα το κάνει να φαίνεται σαν συνέχεια του εσωτερικού σας σπιτιού.

Αν η ιδέα της τέντας σας φαίνεται αρκετά δαπανηρή, τοποθετείστε κατά μήκος της βεράντας σας μια λινή κουρτίνα ή γάζα για ένα ακόμα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα αλλά και για να προσφέρει ιδιωτικότητα στο χώρο σας.

Επίσης, αν η τσέπη σας το επιτρέπει, στρώστε στο πάτωμα της βεράντας σας ψεύτικο πράσινο τάπητα ή τετράγωνα ξύλινα πλακίδια. Πιστέψτε με… αξίζει!

Αντί για τις κλασικές απλίκες της βεράντας, επιλέξτε για φωτισμό χριστουγεννιάτικα λαμπάκια (όχι αυτά που αναβοσβήνουν) για ρομαντικές νύχτες!

Σε κάθε περίπτωση, μια βόλτα στα μαγαζιά θα σας γεμίσει με ιδέες και θα απογειώσει τη φαντασία σας! Το θέμα είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τη βεράντα σας ακόμα περισσότερο!

Share and Enjoy !

Filed under Interior Design

Γεια σας!! Είμαστε πολύ χαρούμενες που τα citygirls μας έδωσαν τη δυνατότητα να τα λέμε μαζί σας μέσα από τη στήλη της διακόσμησης. Μέσα από αυτή, θα σας παρουσιάζουμε τα νέα μας projects, θα σας προτείνουμε συμβουλές και ιδέες διακόσμησης για το χώρο σας, μέχρι και tips καθαριότητας! Για πάμε να ρίξουμε μια ματιά!