Συνέντευξη με τη Χρυσή Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών

Greece GRE Winner of the 1st LEN Europa Cup 1st place LEN Europa Cup Women 2018 finals Water Polo, Pallanuoto Pontevedra, Spain Complejo Rias do sur Day03 Photo © Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insidefoto


Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών αφού νίκησε με 9-8 την αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας στο μεγάλο τελικό του Europa Cup σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι της Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Τα κορίτσια γύρισαν με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο περήφανα στο στήθος τους και το κύπελλο αγκαλιά.

Μεγάλη η πορεία της ομάδας αυτής, με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Απαρτίζεται από έμπειρες αθλήτριες με διακρίσεις και νεότερα ταλαντούχα κορίτσια που με πάθος αγωνίζονται για την επιτυχία της.

Οι Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστις Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαρία Πάτρα, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αναστασία Καλαργυρού, Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη, Χρυσή Διαμαντοπούλου και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Μορφέσης και Αγγελική Γερόλυμου, ήταν αυτοί που συνετέλεσαν σε αυτόν τον θρίαμβο!

Η τερματοφύλακας της ομάδας Χρυσή Διαμαντοπούλου αναδείχτηκε ως η πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης!

Μιλήσαμε με κάποιες από τις αθλήτριες.

Αλεξάνδρα Ασημάκη, αρχηγός της ομάδας
Τι σημαίνει για εσένα να είσαι αρχηγός στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης;

Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Το να είμαι αρχηγός στην εθνική ομάδα σαφέστατα είναι τεράστια τιμή και μεγάλη ευθύνη. Καταρχάς, και μόνο το γεγονός να είσαι αθλητής της εθνικής μας ομάδας, το να φοράς τα ελληνικά χρώματα, είναι μια ύψιστη τιμή και ένα τεράστιο κίνητρο για όλους τους αθλητές.
Κάνουμε αυτό που κάνουμε γιατί πραγματικά αγαπάμε το άθλημά μας, την υδατοσφαίριση, όπως αγαπάμε και την Ελλάδα και μας κάνει πολύ περήφανους να εκπροσωπούμε τη σημαία μας σε κάθε διοργάνωση.
Προσπαθούμε να φτάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και να δίνουμε χαρά σε όλους τους Έλληνες! Αυτό είναι ένα συναίσθημα ανεκτίμητο! Γι’αυτό παλεύουμε εξ’άλλου και σε τόσο δύσκολους καιρούς, γιατί είναι δύσκολοι καιροί για ο,τιδήποτε, πόσο μάλλον για αθλητισμό και περισσότερο για ένα άθλημα σαν το δικό μας που θεωρείται ερασιτεχνικό. Δεν υπάρχουν πλέον κίνητρα, οι συνθήκες είναι δύσκολες, δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές για προπόνηση, ούτε καν πισίνες για να προπονηθούμε.
Για εμάς λοιπόν όλους τους αθλητές της υδατοσφαίρισης αυτό που μας κρατάει να συνεχίσουμε είναι η τιμή να παίζουμε για την ελληνική σημαία και να θέλουμε πάντα να τη φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό καταφέραμε σε αυτή την διοργάνωση, το Europa Cup, που έγινε πρώτη φορά φέτος, και η ιστορία έγραψε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που κατέκτησε τον τίτλο και το χρυσό μετάλλιο.
Εύχομαι να έχουμε μια αντίστοιχη πορεία ως εθνική ομάδα και στις επόμενες διοργανώσεις, με κύριο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι φέτος το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη, όπου και πάλι θα προσπαθήσουμε αυτό: να φτάσουμε την ελληνική σημαία όσο πιο ψηλά γίνεται!»

Έλενα Ξενάκη
Πώς είναι η ζωή ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό;

Έλενα Ξενάκη

«Η ζωή ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό είναι αρκετά δύσκολη και απαιτεί πολλές θυσίες. Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι στην πισίνα. Έχω χάσει παιδικές εκδρομές, ταξίδια με την οικογένειά μου, εξόδους, Χριστούγεννα, Πάσχα. Παρ’όλα αυτά έχω κερδίσει ακόμα παραπάνω από εμπειρίες, παρέες, τα πάντα! Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση για να πάρεις κάτι, πρέπει κάτι άλλο να χάσεις, οπότε είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχω κερδίσει, κι ας έχω χάσει κάποια άλλα.

Έλενα Ξενάκη

Συνιστώ σε όλους τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν πρωταθλητισμό. Πρέπει βέβαια να είναι προετοιμασμένοι να κάνουν και αυτοί τις δικές τους θυσίες. Η μητέρα μου αναγκάστηκε ακόμα και τη δουλειά της να σταματήσει για να μπορεί να με πηγαινοφέρνει στις προπονήσεις, και όχι μόνο για αυτό το λόγο αλλά και γιατί η ζωή ενός πρωταθλητή πρέπει να έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ερχόταν και με έπαιρνε από το σχολείο, είχα μαθήματα, έτρωγα, έφευγα για προπόνηση, γυρνούσα, πάλι μαθήματα οπότε έπρεπε να είναι διαθέσιμη για εμένα σε όλα. Όπως και ο πατέρας μου. Οι γονείς μου με ακολουθούν ακόμα και τώρα που έχω μεγαλώσει σε όλα τα ταξίδια.
Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι αυτή, το να βλέπεις τις θυσίες σου, αλλά και των γονιών σου, να οδηγούν κάπου, για αυτό και το συνιστώ. Θα κερδίσουν πολλά και τα παιδιά αλλά και οι γονείς.»

Νικόλ Ελευθεριάδου
Πώς βίωσες αυτή σας την επιτυχία και ποιες είναι οι προσωπικές σου επιδιώξεις για το μέλλον;

Νικόλ Ελευθεριάδου

«Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία η οποία προήλθε μετά από αρκετά χρόνια. Προσωπικά ευχαριστήθηκα πάρα πολύ αυτή την εμπειρία, διότι ήταν ένας τελικός, και πάντα νιώθεις χαρά παίζοντας έναν τελικό κυπέλλου. Οι επιδιώξεις μου για το μέλλον έχουν να κάνουν με τον σύλλογο μου αλλά και με την εθνική ομάδα και είναι σίγουρα υψηλές.»

Μαρία Πάτρα – Νικόλ Ελευθεριάδου

Μαρία Πάτρα
Πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου σε αυτή την επιτυχία ως νέο μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών;

Μαρία Πάτρα

«Η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη για την εθνική γυναικών που κατάφερε μετά από χρόνια να κατακτήσει ένα μετάλλιο και πόσο μάλλον το χρυσό . Το ότι είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας και το ότι βοήθησα, ως νέο μέλος, στην κατάκτηση αυτού του κυπέλλου είναι πολύ σημαντικό για εμένα και μου φέρνει μεγάλη χαρά και θέληση να διεκδικήσω περισσότερα με την ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας.»

Χρυσή Διαμαντοπούλου
Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την επιτυχία σας σαν ομάδα αλλά και την προσωπική σου διάκριση ως καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης;

Αναστασία Καλαργυρού – Χρυσή Διαμαντοπούλου

«Τα συναισθήματα είναι πολύ όμορφα, κάναμε μια καλή αρχή στις υποχρεώσεις μας με την εθνική ομάδα και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και στις διοργανώσεις του καλοκαιριού. Κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις οι οποίες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και κίνητρο για να φτάσουμε πιο ψηλά. Όσον αφορά στο προσωπικό βραβείο, μου έδωσε μεγάλη χαρά, καθώς είναι όμορφο να πετυχαίνεις ατομικούς στόχους. Με συνεχή προσπάθεια και δουλειά ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.»

Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας να καμαρώνουμε τους αθλητές της χώρας μας όταν διακρίνονται και νιώθουμε περηφάνια για τις κατακτήσεις τους. Ας μην ξεχνάμε τους κόπους και τις θυσίες που έκαναν για να φτάσουν ως εκεί. Ευχόμαστε σε αυτά τα κορίτσια να έχουν δύναμη και ψυχικό σθένος να προχωρήσουν και να μας χαρίσουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες.

Share and Enjoy !