Ταΐζοντας καμήλες στο Βασίλειο του Μπαχρέιν

“Αν είσαι σπίτι, τότε ετοιμάσου για camels ride,
πάμε κάπου που δεν έχουμε πάει,
μόνο μην κάτσουμε άλλο σπίτι!”

Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη, θα το λατρέψεις αν είσαι φιλόζωος. Καμήλες εδώ, καμήλες εκεί, καμήλες παντού! Η φάρμα του Βασιλιά, το σπίτι 600+ καμήλων όλων των ηλικιών, όλων των μεγεθών. Και το πιο ωραίο στην όλη υπόθεση; Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Χαριτωμένες, ολίγον ασχημούλες καμήλες, έτοιμες να ποζάρουν για αμέτρητες selfie. Tις καλύτερες φωτό τις τράβηξα εκεί – πόσο ευτυχισμένη και χαρούμενη γράφω δίπλα στην καμηλούλα- προβληματίζοντας τους πρώην και νυν τι λάθος κάνουν! Δες!

Οι καμήλες χαρακτηρίζονται και ως «τα πλοία της Ερήμου». Δημιουργήθηκαν με εξαιρετικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να περπατάνε για μεγάλες αποστάσεις πάνω από αμμώδεις λόφους όπου δεν υπάρχει ούτε βλάστηση ούτε νερό και οι ισχυροί άνεμοι και οι ανεμοθύελλες είναι συχνές.

Έχουν βαρύ σωματότυπο, ζυγίζουν σχεδόν 400-600 κιλά, είναι αρκετά ψηλές συνήθως 2 μέτρα με ισχυρά μακριά άκρα που τις βοηθούν να κρατάνε απόσταση από την υψηλή θερμότητα της άμμου. Τα αμαρτωλά τους μάτια ερωτεύτηκα, με τις τεράστιες και παχιές βλεφαρίδες που προστατεύουν από τη σκόνη και τη θερμότητα του ήλιου. Ωστόσο τα αυτιά τους είναι μικρούτσικα αλλά με εξαιρετικά έντονη ακοή. Και φυσικά, το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό τους, η καμπούρα τους, που τη χρησιμοποιούν για τη συγκέντρωση αποθεμάτων λίπους.

Η πιο διασκεδαστική ώρα ήταν του φαγητού. Το προσωπικό μας προσέφερε χόρτα για να τις  ταΐσουμε και εκεί φυσικά ξεκινάει και η μάχη. Μαλώματα, γκρίνιες, μαλλιοτραβήγματα και όλο αυτό για χόρτα -δηλαδή, καλές μου, έλεος! Μια-μια στη σειρά και όποια προλάβει να αρπάξει.

Πιο κάτω γνωρίσαμε και τη μαμά-καμήλα, θα σου πω και κάτι που δεν νομίζω να γνωρίζεις: γεννάνε τα μικρά τους όρθιες. 15 οι μήνες κύησης, ένα το καμηλάκι, το οποίο βαδίζει ήδη και από τη δεύτερη ημέρα!

Bahrain, love & camels!

Many kisses, Marinaki.

Share and Enjoy !

Filed under City Girls, Manama

Μanama oh-na-na (ay), half of my heart is in Manama oh-na-na-na... Χαίρετε! Είμαι το Μαρινάκι! Αγαπημένη γωνία της γενέτειρας πόλης μου είναι Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Ναι εκεί που μυρίζει τσουρέκι! Από την άκρως ερωτική Θεσσαλονίκη με όλα τα με, σε και τα αφού. Μόνιμoς κάτοικος του Μπαχρέιν γιατί άλλωστε σαν σωστή υδροχοΐνα θα τα γκρεμίζω όλα μέχρι να τα φτιάξω όπως θέλω εγώ, τίποτα λιγότερο. Το να ζεις στο εξωτερικό είναι μια εμπειρία που πρέπει να τη ζήσεις. Όφειλα στις αισθήσεις μου να δοκιμάσω νέα πράγματα, μερικές εμπειρίες αξίζουν την απόσταση. Και όταν πλέον έχεις φτάσει εκεί που θέλεις πρέπει να είσαι αυθόρμητος και περιπετειώδης. So…welcome to Bahrain!