Το Μπαχρέιν είναι νησί

Ποιος είπε πως μόνο οι άνθρωποι ταξιδεύουν; Tαξιδεύουν και οι ιστορίες! Και εγώ είμαι εδώ να σε ταξιδέψω στο μαγευτικό Μπαχρέιν! Τι εννοείς που βρίσκεται το Μπαχρέιν και ποια νήσο πάλι ξέθαψα και πήγα και έφτιαξα τη γειτονιά μου;

Το Μπαχρέιν, λοιπόν, είναι μια μικρή νησιώτικη χώρα της Μέσης Ανατολής που το όνομά της στα αραβικά σημαίνει “Δύο θάλασσες”, ωστόσο ακόμη και σήμερα αμφισβητείται ποιες ήταν οι δύο θάλασσες που υπήρχαν αρχικά.

Για εμένα είναι ένα μαγευτικό ταξίδι.

Ο κάθε τόπος έχει την ιδιαιτερότητά του, ξεχωριστή ομορφιά και διαφορετικά χαρίσματα που προσφέρει. Το να βρίσκεσαι σ’ αυτόν τον πανέμορφο τόπο που βρέχεται σχεδόν από παντού από θάλασσα και να την έχεις και μπροστά στα μάτια σου, τι άλλο θέλεις για να ξημερώσει μια όμορφη μέρα.

Πέμπτη σήμερα, μύρισε ρεπό, ξέρεις το weekend εδώ είναι Πέμπτη και Παρασκευή.

Βάλε μαγιώ, πιάσε γυαλιά και αντιηλιακό, πάρε και ένα βιβλίο για sophisticated photos και φύγαμε για Al Dar Island.

 

Μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά στο αρχιπέλαγος του Μπαχρέιν, ένας μικρός παράδεισος, ο,τι καλύτερο για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας καλό φαγητό και ποτό.

Ξύλινες καλύβες φτιαγμένες από φοινικόδεντρα (ναι, αυτές οι εξωτικές!) για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης, πολλές δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ για όλες τις ηλικίες, μια αιώρα στη μέση της θάλασσας να πιεις το mohito σου με τα πόδια στο νερό, κι αν είμαστε και τυχεροί μπορεί να δούμε και τα δελφινάκια.

Καλοκαίρι, ήλιος, ζέστη, θάλασσα και μήπως πείνασες;

Κάνοντας μια βόλτα στον πεζόδρομο της Adliya, θα βρεις όλων των ειδών κουζίνες με μοναδικά ανατολίτικα αρώματα.

Ταϋλανδέζικο, κινέζικο, ινδικό, μεσογειακό, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!

Πίσω από κάθε πιάτο βρίσκεται μια ιστορία, μια παράδοση, μια ξεχωριστή γεύση, κάνοντας την κάθε χώρα να ισχυριστεί πως η καλύτερη κουζίνα είναι η δική της

Αναμένοντας το Ραμαζάνι στα κοντά, η πλατεία είναι φωτισμένη, και με ρυθμούς γιορτινούς, έχει την ομορφιά της, δίνοντας την ευκαιρία να μπεις στο πνεύμα της τοπικής θρησκείας.

Νυχτοπερπατήματα στο νησί και μια στάση στο Bushido. Προσοχή όμως! Smart casual το dress code.

Αέρας Ιαπωνίας με παραδοσιακό σάκε -όχι πια δάκρυα- συνοδευόμενο από chill jazz μουσική και ένα από τα καλύτερα μέρη για sushi! Ναι, γιατί είχα και στο χωριό μου sushi!

Ατμόσφαιρα χαλαρωτική, φιλόξενη και ζεστή.
Έχει και βέραντα με θέα το καταπράσινο τοπίο

 

…my heart is in Manama!

Many kisses, Marinaki.

Share and Enjoy !

Filed under City Girls, Manama

Μanama oh-na-na (ay), half of my heart is in Manama oh-na-na-na... Χαίρετε! Είμαι το Μαρινάκι! Αγαπημένη γωνία της γενέτειρας πόλης μου είναι Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Ναι εκεί που μυρίζει τσουρέκι! Από την άκρως ερωτική Θεσσαλονίκη με όλα τα με, σε και τα αφού. Μόνιμoς κάτοικος του Μπαχρέιν γιατί άλλωστε σαν σωστή υδροχοΐνα θα τα γκρεμίζω όλα μέχρι να τα φτιάξω όπως θέλω εγώ, τίποτα λιγότερο. Το να ζεις στο εξωτερικό είναι μια εμπειρία που πρέπει να τη ζήσεις. Όφειλα στις αισθήσεις μου να δοκιμάσω νέα πράγματα, μερικές εμπειρίες αξίζουν την απόσταση. Και όταν πλέον έχεις φτάσει εκεί που θέλεις πρέπει να είσαι αυθόρμητος και περιπετειώδης. So…welcome to Bahrain!